Bærekraft

En grønn agenda med en rød tråd

Helt siden starten i 2010 har bærekraft vært en rød tråd for alt vi gjør internt og ut mot markedet. I Søtt+Salt gjør vi det vi kan for å ta vare på både gjester, ansatte og samfunnet vi er en del av. Det handler om en god arbeidsdag, god helse og en bærekraftig verden.

Mat

Vi har et ansvar for at maten vi serverer er bærekraftig og kortreist med minimalt matsvinn. Hver dag serverer vi tusenvis av måltider gjennom våre husrestauranter og catering. Maten skal begeistre, være sunn og klimavennlig. Vi unngår matsvinn ved å kjøpe inn akkurat det vi trenger og ved å lære opp kokkene våre.

Vi bruker en høy andel grønnsaker, lokale råvarer og jobber aktivt med å minimere matsvinn. Det som er i overskudd selger vi til nedsatt pris i våre kaffebarer.

Miljø

Vi reduserer vårt miljøavtrykk gjennom små endringer i innkjøp, forbruk og produksjon, som blir en stor påvirkning når det blir fast praksis for alle som jobber hos oss. I Kronstadparken har vi vårt eget drivhus og har i samarbeid med Bara Eiendom skapt et bytak i et av Bergens mest trafikkerte områder. Her dyrker vi våre egne grønnsaker og frukt. Målet er å produsere 500 kg. frukt og grønt om året.

Mennesker

Vi er en del av 4Service, med over 5000 ansatte. Menneskene våre er vår største ressurs og suksessfaktor. Vi fokuserer på å gi mennesker nye muligheter i arbeidslivet gjennom samarbeid med AOF, ALF og Veien tilbake om inkluderende bemanning. Dette påvirker hvordan vi rekrutterer, utvikler og legger til rette for videreutdanning, samt skaper nye arbeidsplasser.

Vi ønsker å være en ansvarlig arbeidsgiver hvor våre ansatte har det gøy på jobb og kan leve et liv i balanse og tar ansvar for å utvikle kokkefaget gjennom å tilby lærlingeplasser.