Husrestauranter

Folk som spiser godt på jobben trives godt og presterer bedre. Med sjarmerende vertskap, kaffebar, brød og bakst fra vårt eget bakeri og moderne husrestauranter med varierende og sunne menyer, ønsker vi å spre matglede.

Vårt konsept

Søtt+Salt har en visjon om å få Bergen til å smake bedre. Med fokus på kvalitet, variasjon og bærekraft, skreddersyr vi et innbydende, moderne og unikt servicekonsept i samarbeid med huseiere og eiendomsutviklere

Vi driver 22 husrestauranter i Bergen – alle sammen blant byens beste spisesteder. Vi lager sunn og spennende mat som gir våre gjester lyst til å nyte og energi til å yte – hver dag. Sunn mat behøver nemlig ikke være kjedelig. Vi har en klar målsetning om å få våre gjester til å synes at det er spennende å spise sunt.

God matkultur skaper en god arbeidskultur. Husrestauranten er derfor ikke bare et spisested. Det er et sted å møtes, et sted å slappe av og et sted å lade opp.

Maten

Alle husrestaurantene har en egen kjøkkensjef som planlegger ukens meny og som med hjelp fra sitt faste kokketeam lager sunn og næringsrik mat tilpasset sesongens råvarer.

Kombinasjonen av gode smaker, variert utvalg og bærekraftige råvarer skal være både delikat og lekent anrettet. Varmmat, salater og pålegg anrettes på tallerken. I tillegg er det mulighet for å lage egenkomponerte salater for de som ønsker det. Vi tilbyr også drikkestasjoner med smaksatt vann, kaffe og te. Kvaliteten er alltid kompromissløs med helse og sunnhet i fokus.

Vi har et mål om at våre gjester skal kunne spise plantebasert – hver dag. Vi skal tørre å utfordre og inspirere til en grønnere hverdag.

Brød fra vårt eget bakeri

Mens Bergen sover, er våre pasjonerte og dedikerte bakere på jobb for at du kan stå opp til nybakte surdeigsbrød, varme croissanter og andre herlige bakevarer i våre husrestauranter og kaffebarer.

Bakeriet ble startet i Salhus i 2015. I 2023 flyttet vi til Nygaarden - her driver vi Bergens mest moderne håndverksbakeri.

Vi starter med å blande surdeigskultur, mel og vann. Surdeigskulturen vår har vært med oss hele veien fra Salhus. Klokken ti om kvelden kommer bakerne til nattskiftet på jobb.
Brød, boller, rundstykker og croissanter stekes i store brødovner og roterende stekeskap. Tidligst ett døgn etter at prosessen startet, er bakverkene klare til servering i bakeriutsalget og levering til alle våre husrestauranter.

Temadager

Vi ønsker å skape unike opplevelser for våre gjester. Vårt innovasjonsteam – sammensatt av prisvinnende kokker fra inn- og utland – arbeider kontinuerlig med å utvikle tema- og aktivitetsdager. På denne måten utfordrer våre kokker gjestene til å prøve ut nye smaker og kulturer.

Her er et utvalg av våre tema- og aktivitetsdager:

  • Langs Norges kyst​

  • Norske oster​

  • Foodtruck​

  • Pizzakveld​

  • Gjestespill​

  • Signering av kokebøker

Vår sesonbaserte kalender

  • Vi ønsker velkommen til årets første gjestebud –Havets frukter.

    Med inspirasjon i franske retter, benytter vi norske råvarer til å skape en hverdagsopplevelse helt utenom det vanlige.

  • Fokus på et lett, sunt og grønt kosthold.

    De friske og inspirerende fargene som sommeren bringer, skal prege vårt andre gjestebud – Midtsommer.

  • Sensommeren går mot slutten og høsten nærmer seg.

    Årets tredje gjestebud presenterer tradisjonell norsk mat på en innovativ og spennende måte. Velkommen til Skuronn.

  • Midtvintersdagen, også kalt jólablót ellerjól, var dagen da de norrøne feiret.

    Vi ønsker å hedre den gamle tradisjonen, og omfavner den kalde tiden med smakfull mat og lun stemning. Velkommen til årets siste gjestebud og Jól.

Anmeldelse Bergens Tidende mai 2022:

“Å dra på restaurant i arbeidstiden er en luksus jeg misunner leietakerne i Kronstadparken.”

— Bergens Tidende

“Kantinekonsept på restaurantnivå.
Søtt+Salt byr på modernisert kantinedrift, fremtidenes jobblunsj, med gjennomført kantinemat som begeistrer. ”

— Bergens Tidende